Autor: admin
Datum objave: 20.10.2016
Share


Modni radar

Kolinda Grabar-Kitarović

Kolinda Grabar-Kitarović

http://diva.vecernji.hr/moda/modni-radar-kolinda-grabar-kitarovic-3290

Stil predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović određen je pravilima oblačenja, no u njemu ipak ima modernih detalja, a prednost uvijek daje domaćim dizajnerima.

Otkako je postala predsjednica države, komentari oko stila Kolinde Grabar Kitarović se ne stišavaju. U početku su to najčešće bile kritike koje su se odnosile na pogrešne krojeve, loš izbor materijala, primjerice one zimske, no u posljednje vrijeme osvrti su se promijenili. Iako gotovo svaka njezina pojava zahtijeva dress code, predsjednica je pronašla način kako i u poslovnim situacijama izgledati moderno, ali u skladu s događajem.

Na posljednjem događaju, susretu s britanskom kraljcom Elizabetom II., predsjednica je odabrala monokromatsku kombinaciju, a razbila ju je neočekivanim i odvažnim izborom cipela. Naime, predsjednica se odlučila za crvene cipele koje ni po čemu ne krše pravila odijevanja za kraljevske susrete, a sve je iznenadila hrabrošću. 

Jedna od opaženijih kreacija svakako je bila ona na Pantovčaku u povodu obilježavanja dana policije kad se pojavila u maslinasto zelenoj haljini Aleksandre Dojčinović koja itekako laska njezinoj figuri, a na nogama je imala vrlo uočljive žute štikle. Iako su svima "upale" u oči, predsjednica ni tada nije prekršila pravila odijevanja. 

Njezina pojava na Skupštini UN-a izazvala je mnogo komentara. S jedne strane, Kolinda Grabar-Kitarović pokazala je svoju novu liniju, a, s druge strane, pojavila se u vrlo neobičnoj kreaciji. Nosila je haljinu hrvatskog modnog dvojca ELFS, koju su prije nje nosile Ecija Ivušić i Edita Misirić Vrkljan. Čipkasta haljina boje leda sa satenskim ovratnikom vrlo je odvažan izbor i predsjednici dobro pristaje, no čipka je ipak prikladnija za neke druge, manje poslovne događaje

Da voli modni dvojac ELFS, predsjednica je pokazala i prilikom konferencije za medije o imenovanju tadašnjeg budućeg premijera Tihomira Oreškovića. Pojavila se u crnoj haljini izvezenoj crvenim i žutim cvijećem imena Milena, a kombinaciju je upotpunila sakoom, s ozbirom na to da je haljina otvorenih leđa. Raspuštena kosa i romantični uvojci dobro se uklapaju u cjelokupan izbor, a, prije predsjednice, haljinu je nosila i Andrea Šušnjara, pjevačica grupe Magazin. Na nogama je imala prikladne crne cipele.

Još jedan vjetar u leđa hrvatskome dizajnu pružila je ovog ljeta na Dubrovnik Forumu kada je obukla haljinu Aleksandre Dojčinović. Osim haljine Charlotte, odabrala je i plavu torbicu Midi iste dizajnerice. Komentari su ponovno bili dvojaki: jedni su bili oduševljeni, dok su drugi smatrali da upečatljiv cvjetni uzorak ipak nije prikladan događaju.

Na otvorenju konferencije Vojnog odbora NATO-va saveza, Kolinda Grabar-Kitarović istaknula se u moru crnih odijela i obukla crvenu haljinu i crvene štikle. Haljina joj je istaknula liniju, no moramo primijetiti da joj je u prsima ipak bila preuska. Međutim, pohvale idu za izbor kroja jer u njemu izgleda vitkije. 

Za obilježavanje prve godišnjice svog mandata, Kolinda Grabar Kitarović ponovno je iskazala naklonost hrvatskome dizajnu. Tada je obukla viskoznu haljinu dizajnerske kuće Aman s vrlo popularnim volanima na rubu. Budući da je haljina efektna, predsjednica, osim ručnog sata, nije imala nikakve modne dodatke. Obula je crne salonke s nešto višom petom od one uobičajene za protokol, no izgledom je i dalje poštivala dress code.

658
Kategorije: Fenomeni
Developed by LELOO. All rights reserved.