Autor: admin
Datum objave: 14.10.2019
Share


San u javi....

probudjene želje

San u javi

Čuju se ovih dana  glasovi probudjenih  želja za stizanjem na 'vrh HDZa' i oni koji se glasaju nisu u vrijednoj prilici da svoje portrete učine poticajnima za ozbiljnije motive šire javnosti na domaćoj sceni.

Ti glasovi ukazuju na osobe koje su već u javnosti djelovale, ili još uvijek, najprije obnašajući funkcije,a potom i šire, s portretima koji ukazuju na različite stupnjeve uskogrudnosti,gotovo egzaktno  mjerljivih omedjenosti obzorja,što je značajan otegotni fakor plamu njihovih 'probudjenih želja' glede programa i potreba novoga vremena koje sve dinamičnije ukazuje na raspone vrlina i kvaliteta ne svojstvenih  gospodi čije ambicije pretendiraju 'povratku' u strukturu tzv.izvršne vlasti,najprije stranke,a potom i šire.

Čini se,čak i nedvojbenim,da bi se osobe iz 'vala novoga plama' ambicija spram vrha, najprije vrlo sustavno trebale pozabaviti svojim oblicima i vrstama obrazovne nadgradnje,jer su njihovi deficiti u tom vitalnom području jak otegotni faktor, uz svjetonazorske medje koje im i sužavaju i 'zamućuju' obzorja.

Takvih značajki i spoznajom da su u doba svojih funkcija na javnoj sceni bili 'kolebljive maršrute',čini se da su im aktualne probudjene želje za 'vrhom vlasti'- više san od jave.

A izvršna vlast,s čelnikom koji ima široku platformu znanja,stila i metoda za uspješne aplikacije najboljih iskustvenosti i ideja iz programa rada, i stalno je u nadgradnji, će nedvojbeno uspješno riješiti vitalno aktualno pitanje štrajka prosvjetara koji bi čim prije trebali u učionice svih obrazovnih stupnjeva    

da bi se i vrijedeći nastavni planovi i programi tekuće školske godine jamačno uspješno ostvarili.

Gospodin Predsjednik Vlade RH je jamačno sustavno proučio  ovo vitalno pitanje i vjerujmo da će naći model potpore temeljnim zahtjevima i očekivanima prosvjetara ….

Naše mlade kvaliteno školovane ljude treba motivirati i pružati im uvjete da ostanu u zemlji i daju kvalitetni prinos svojim znanjem, energijom, tvoračkim snagama,vizionarskim inicijativama mladosti koja je i perspektiva društva i zemlje s očekivanim uvjetima napretka.           


1163
Kategorije: Društvo
Developed by LELOO. All rights reserved.