Autor: admin
Datum objave: 29.11.2018
Share


Premijer Andrej Plenković

važan društveni proces ovoga mandata izvršne vlasti na čijem je čelu gospodin Andrej Plenković

Premijer Andrej Plenković

Ritam i dinamika djelovanja gospodina Andreja Plenkovića, ukazuju na vitalno važan društveni proces ovoga mandata izvršne vlasti na čijem je čelu gospodin Andrej Plenković

Nakupine niza devijantnih pojava i zbivanja tjekom niza godina, stvorile su  'branu'  bržem programu napretka  i približavnja viziji društene kohezije i uspona u vitalnim proizvodno – kreativnim područjima života,a time  i društva i države u cjelini.

Da je trodioba vlasti u RH u doba mandata gospodina Premijera Plenkovića imala od početka uredne zdrave temelje i konstruktivnu koordinaciju  nositelja vlasti  temelji,mnogih bitnih odrednica bili bi  ranije  prepoznati i lakše  otklonjeni kao negativitet naslijedja ranijih etapa razvitka i nositelja vlasti u tim ranijijm etapama.

Tijekom dviju godina mandata aktualne izvršne vlasti u RH  pragmatično smo se mogli suočiti s otegotnim uvjetima koji su  i Predsjednicu RH dovodili u kušnju djelovanja  poput tzv Izvršne vlasti,u gotovo 'paralelnom' odnosu s ustavnom ingerenicijom  izvršne Vlasti  tj  Vladom RH i Saborom RH,.

U nekim situacijama je djelovalo, a politički analitičari kao sustavni pratitelji zbivanja u svakodnevici hrvatske političke zbilje  će se složiti, djelovalo je kao da zemlja ima dvojaku izvršnu vlast koju je gospodja Predsjednica,  u tumačenju  svojih ingerencija, činila tobože jačom i utjecajnijom, bez nijansiranoga  odnosa spram strategije i taktike nositelja izvršne vlasti tj. Premijera i Sabora RH.

Premijer je strpljivo i sustavno dopuštao da se postupno spozanje i šire prepoznaje opseg i volumen devijacija, u vidu afera  i ponašanja onih koji su bili nositelji tih devijantnih i društveno  kontaminirajućih procesa, koji su uspostavljali i zaustavljali procese naviještene programom Vlade i koordinacijom regionalnih planova i vrste djelatnosti u ime pojedinih regionalnih uvjeta napretka i, u sumi, države i njezina napretka kao proklamirane egzaktne vrijednosti .

Devijacije iz niza ranijih,pa i davnih vremena, je bilo da je njihova suma, u suvremenosti rasvijetljena, pokazala svu složenost i težinu razdoblja u kojemu je zemlja unatoč svim zalaganjima i nastojanjima da se vitalna područja života nesmetano razvijaju i čuvaju uvjete socijanoga sklada i potrebnoga reda u svakodnevici.

Ovo vrijeme katarze treba dobrohotno dočekati i podržati




http://predsjednica.hr/objava/1/1/2750




https://www.vecernji.hr/vijesti/konstrukcija-da-predsjednica-sudjeluje-u-rusenju-vlade-je-izravan-politicki-udar-na-drzavu-1285833




'Krajnje je neozbiljno da se predsjednica i premijer tako olako nabacuju pojmovima državnog udara'

https://www.vecernji.hr/vijesti/krajnje-je-neozbiljno-da-se-predsjednica-i-premijer-tako-olako-nabacuju-pojmovima-drzavnog-udara-1286133




https://www.vecernji.hr/zagreb/eksplozija-u-domagojevoj-ulici-u-centru-zagreba-1285688




https://www.jutarnji.hr/vijesti/crna-kronika/detonacija-u-zagrebu-otkrivamo-tko-je-vlasnik-kafica-pred-kojim-je-eksplodirala-bomba-i-sto-je-tijekom-ocevida-pokusavao-doznati-od-svojih-konobara/8116346/

1719
Kategorije: Društvo
Developed by LELOO. All rights reserved.