Autor: admin
Datum objave: 10.10.2016
Share


Predsjednica Republike donijela Odluku o povjeravanju mandata za sastavljanje Vlade RH Andreju Plenkoviću

sastavljanje 14. hrvatske Vlade

Predsjednica Republike donijela Odluku o povjeravanju mandata za sastavljanje Vlade RH Andreju Plenkoviću

http://predsjednica.hr/objava/1/1/1153

10. listopada 2016. Zagreb

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović je mandat za sastavljanje 14. hrvatske Vlade, sukladno svojim ustavnim ovlastima, uručila predsjedniku Hrvatske demokratske zajednice Andreju Plenkoviću.

Čestitavši mandataru Plenkoviću i zaželjevši mu da što prije sastavi i dobije povjerenje za novu Vladu, predsjednica Grabar-Kitarović izrazila zadovoljstvo postizbornim procesom. U njemu su, istaknula je, svi čimbenici i sudionici političkog života pokazali odgovornost i dokazali činjenicu da svi oni žele da sljedeća hrvatska Vlada bude stabilna, konstruktivna i djelotvorna.

 "I vjerujem da od danas ulazimo u jednu novu fazu političkog života Hrvatske kada će političkim, društvenim u drugim životom dominirati suradnja prije svega u rješavanju onih bitnih egzistencijalnih pitanja za Hrvatsku, od gospodarstva, preko demografije, socijalnih, razvojnih i drugih pitanja", dodala je predsjednica Republike.

 To je, naglasila je, za Hrvatsku u ovom trenutku iznimno bitno, a to prepoznaju i hrvatski građani. "Svi oni očekuju proces koji će biti ekspeditivan i koji će dovesti do toga da nova vlada što je prije moguće preuzme odgovornost za sve te procese u zemlji".

 Predsjednica Republike izrazila je uvjerenje kako će u razdoblju koje slijedi također biti i "puno konstruktivnija suradnja svih poluga državne vlasti na dobrobit Hrvatske".

1594
Kategorije: Društvo
Developed by LELOO. All rights reserved.