Autor: admin
Datum objave: 20.01.2018
Share


Pianistica Mia Elezović

Večer etida,subota,27.siječnja,2018.u 19 sati Velika koncertna dvorana HNK Varaždin

HNK Varaždin

http://www.hnkvz.hr/vecer-etida/  


Glazba je seizmograf emocija i gotovo najjači komunikološko-komunikacijski sustav u ukupnoj iskustvenosti.


Pianistica Mia Elezović izabrala je za svoj varaždinski nastup, Večer etida, program primarno usmjeren mladoj publici, studentima FOI-a  i srednjoškolcima  s nakanom da u poticajnom ugodjaju koncertnoga programa i ambijentu povijesne Velike koncertne  dvorane HNK u Varaždinu,pažljivo osluhnu sebe i prepoznaju svoje struje duha,rojeve asocijacija i čuvstava  tijekom koncertne večeri  u subotu, 27.siječnja,2018 u 19 sati.


Hrvatsko  narodno kazalište Varaždin 

Subota,27.siječnja u  19 sati, Velika koncertna dvorana


Večer etida


Mia Elezovic, klavir


Program:

Dubravko  Detoni: 12 etida

Ruben  Radica: 3 etide

William Bolcom:: 12 Novih etida


Značajke pianizma Mie Elezović su temeljene na senzibiliziranosti umjetnice za izabrano djelo iz opusa skladatelja kojega uvrštava u svoj koncertni program i ponudu s izvedbenom razinom kreacije.

To predmijeva osobitu tehničko - interpretativnu osjetljivost, koja se njeguje i razvija opsegom i volumenom umjetnicine erudicije, što je usmjerava duhu epohe, skladatelju i opusu kojemu pripada izabrano djelo.

Naznačene osobine, kao vrline, navode umjetnicu na puni respekt slojeva vrijednosti djela iz sloga koncertnoga  programa, za svaku od svojih izvedaba.

U pristupu je, suptilno njegovanog  ritmično - dinamičnog reljefa  s  pažljivo razvijanom tonskom slikom izabranoga djela, što je vrijedna podloga za doživljajni raspon kromatskih obilja skladbe koja se predstavlja, s gotovo vizualnom dramaturškom potkom i odjekom u duhu slušateljstva


Mia Elezović,CV

https://hr.wikipedia.org/wiki/Mia_Elezović     

Doc.art.Mia Elezović.prof.klavir


Prva nagrada Tribine 'Darko Lukić' DHGU i istodobno Nagrada Društva skladatelja za najbolju interpretaciju djela hrvatskih skladatelja, 1996...


Povratak Prof.dr.sc.Davorina Kempfa na MBZ 

Posebno značenje ima prva praizvedba prvog rezidentnog skladatelja Zagrebačke filharmonije Davorina Kempfa. Taj veliki poznavatelj teorije i čitave glazbene umjetnosti, skladatelj vrlo osebujnog izraza, majstorske tehnike i moćnih gesti predugo je bio odsutan s bijenalskih programa. Vraća se sa skladbom Concerto corale za klavir i orkestar u kojem će solistica biti Mia Elezović, kojoj je autor posvetio skladbu.

Concerto Corale (world premiere)  Davorin Kempf  

Music Biennale Zagreb 2013  Zagreb Philharmonic Orchestra

Soloist: Mia Elezovic, piano  Conductor: Luca Pfaf


Nagrada Vladimir Nazor

Dobitnici "Nagrade Vladimir Nazor" za 2013. godinu

Glazba: Godišnja nagrada - Olja Jelaska za praizvedbe četiriju novih skladbi (suita Meštrovićev san, skladba Lahor blagi za sopran, klarinet i klavir, Miris cedra libanonskog za klarinet i klavir, Cvijet šaronski, tri pjesme za sopran, klarinet i klavir)

Mia Elezović je praizvela svaku od nagradjenih skladbi


Mia Elezović je nositeljicom 50% autorskih prava na opus akademika Dobriše Cesarića velikana hrvatske lirike XX. stoljeća, čiji je znatan dio opusa uglazbljen i uglazbljene Cesarićeve pjesme, čekaju na organiziranu i razradjenu shemu koncertnih programa i izvedaba. 

1440
Kategorije: Glazba
Developed by LELOO. All rights reserved.