Autor: admin
Datum objave: 15.01.2018
Share


Novogodišnja poruka veleposlanika Nj.E. Keiji Takiguchi

Veleposlanik Japana u Hrvatskoj

Novogodišnja poruka veleposlanika

http://www.hr.emb-japan.go.jp/hr/o-nama-poruka.html

Veleposlanik Japana u Hrvatskoj Nj.E. Keiji Takiguchi

Sretna Nova godina. Na početku ove nove godine dozvolite mi da uputim novogodišnje pozdrave. Ova 2018. godina je važna za Japan i Hrvatsku. Hrvatska je 1991. godine proglasila neovisnost. Godinu nakon toga Japana je priznao Hrvatsku kao neovisnu državu, a u ožujku 1993. godine Japan i Hrvatska uspostvili su diplomatske odnose. Ove godine obilježavamo 25. obljetnicu odnosa između dvije zemlje. Ova 2018. godina bit će prilika da se osvrnemo na proteklih 25 godina tijekom kojih su ojačane veze dviju zemalja. Zato u sljedećoj godini planiramo mnogo događanja kojima ćemo obilježiti tu obljetnicu, kroz suradnju Veleposlanstva Japana u Hrvatskoj, Veleposlanstvo Hrvatske u Tokiju, kao i kroz razumijevanje i potporu mnogih osoba povezanih s Japanom i Hrvatskom.

Marko Polo, koji je rođen na otoku Korčuli, u svojoj Knjizi o čudima svijeta predstavio je Japan kao Zemlju zlata. U ono vrijeme Japan se tako nazivao radi velike proizvodnje zlata. U današnje vrijeme Japan je zemlja bogate kulture, miroljubivog društva, živog i jakog gospodarstva, i želja mi je da kroz događanja koja nam predstoje u nadolazećoj godini Hrvatska ponovno otkrije Japan kao suvremenu verziju „Zemlje zlata“.


Kako bismo obilježili 25. obljetnicu odnosa dvije zemlje, u veleposlanstvu smo za to pripremili i logotip.

Ovaj logotip počiva na licitaru, hrvatskom običaju koji je registriran i kao dio nematerijalne kulturne baštine UNESCO-a. Licitarsko srce s malim ogledalom ustvari nosi poruku koja kaže „Ti si zauvijek u mojem srcu“, tj. osoba kojoj je licitar poklonjen uvijek vidi sebe u srcu onoga tko joj je licitar poklonio. Stoga ovaj logotip predstavlja Japan i sve njegove želje i snove koji se odražavaju u srcima stanovnika Hrvatske.

Što se tiče događanja i projekata kroz nadolazeću godinu, redovno ćemo ih najavljivati na ovim našim stranicama. Želja mi je da nam se na tim događanjima pridružiti što veći broj stanovnika Hrvatske, ali i Japanaca koji ovdje žive. Zato svakako dođite ako budete u prilici!

Ovime započinjemo važnu godinu za Japan i Hrvatsku. Uz potporu svih vas osoblje veleposlanstva radit će na daljnjem jačanju veza između Japana i Hrvatske.

1. siječnja 2018.

Keiji Takiguchi,

izvanredni i opunomoćeni veleposlanik

Japana u Republici Hrvatskoj





Logotip 25. obljetnice diplomatskih odnosa Japana i Republike Hrvatske

http://www.hr.emb-japan.go.jp/hr/2018/bilater-2018-01-logo.html

U 2018. godini Veleposlanstvo Japana obilježava 25. obljetnicu uspostave diplomatskih odnosa Japana i Republike Hrvatske , pa je u tu svrhu izrađen i prigodni logotip. Ovaj će se logotip koristiti za označavanje događanja veleposlanstva kroz ovu godinu, no uz dopuštenje veleposlanstva moguće je koristiti ga i za druga događanja u Hrvatskoj povezana s Japanom kao događanja kojima obilježavamo 25. obljetnicu diplomatskih odnosa.

Značenje logotipa

Ovaj logotip predstavlja licitar, dio hrvatske tradicije upisan na UNESCO-vu listu nematerijalne kulturne baštine. Licitarom voljenoj osobi želimo poručiti „ti si zauvijek u mojem srcu“, a ovaj logotip prikazuje Japan i njegove želje i snove na hrvatskim srcima.





Nj.E. g. Keiji Takiguchi, izvanredni i opunomoćeni veleposlanik Japana u Republici Hrvatskoj

Rođen je 1955. godine u prefekturi Oita. Od 1979. godine započinje raditi u (tadašnjem) Ministarstvu prometa. U Ministarstvu prometa i infrastrukture radi kao generalni direktor Ureda za željeznice, te kao generalni direktor Ureda za politiku. Kao diplomat od 1995. radio je u Veleposlanstvu Japana u Ujedinjenom Kraljevstvu.

1307
Kategorije: Društvo
Developed by LELOO. All rights reserved.