Autor: admin
Datum objave: 19.10.2016
Share


NOVA VLADA Hrvatska dobila novu Vladu

Plenković u Banskim dvorima

NOVA VLADA Hrvatska dobila novu Vladu

https://www.hina.hr

ZAGREB, 19. listopada 2016. (Hina) - Hrvatska je u srijedu navečer dobila novu, 14. Vladu, Sabor je nakon cjelodnevne rasprave, glasovima većine zastupnika iskazao povjerenje premijeru Andreju Plenkoviću (HDZ) i njegovim ministrima.

https://www.hina.hr/vijest/9335020


NOVA VLADA Plenković u Banskim dvorima: Porezna refroma, socijalni dijalog i proračun su prioriteti

https://www.hina.hr/vijest/9335071

ZAGREB, 19. listopada 2016. (Hina) - Rad na poreznoj reformi, socijalni dijalog i izrada proračuna za iduću godinu bit će prioriteti rada Vlade i s time se počinje već od idućeg tjedna, a prvi vanjskopolitički posjet bit će u Bosnu i Hercegovinu, najavio je novoizabrani premijer Andrej Plenković u Banskim dvorima nakon što je s bivšim premijerom Tihomirom Oreškovićem obavio primopredaju dužnosti predsjednika Vlade.



Hrvaški sabor potrdil premierja Andreja Plenkovića in njegovo desnosredinsko vlado

https://www.sta.si/2315787/hrvaski-sabor-potrdil-premierja-andreja-plenkovica-in-njegovo-desnosredinsko-vlado

Zagreb, 19. oktobra - Po celodnevni razpravi je večina hrvaških poslancev danes potrdila 14. hrvaško vlado, ki jo bo vodil premier Andrej Plenković. V desnosredinski vladi, ki jo sestavljata HDZ in Most neodvisnih list, bo 19 ministrstev in 20 ministrov.



Sabor izglasao novu hrvatsku vladu

http://www.tanjug.rs/full-view.aspx?izb=277236

Sa 91 glasom "za", 3 uzdržana i 45 glasova "protiv", u Saboru je večeras izglasano poverenje hrvatskoj Vladi Andreja Plenkovića.

ZAGREB - Sa 91 glasom "za", 3 uzdržana i 45 glasova "protiv", u Saboru je večeras izglasano poverenje hrvatskoj Vladi Andreja Plenkovića.

Nakon završene rasprave u Saboru poslanicima se obratio mandatar Andrej Plenković, koji se zahvalio svim prisutnima na učestvovanju u raspravi, prenela je regionalna tv N1.

Plenković je pre toga predstavio u Saboru program i članove svog kabineta zatraživši podršku parlamenta.

"Vlada koju predlažem je rezultat saradnje HDZ i Mosta. Naši programi su u velikoj meri podudarni, a pretočeni su u program zajedničke vlade", rekao je Plenković.


AP Photo/Darko Bandić

624
Kategorije: Društvo
Developed by LELOO. All rights reserved.