Autor: admin
Datum objave: 24.07.2018
Share


Dvogodišnjica izbora 5.čelnika HDZa,gospodina mr.sc.Andreja Plenkovića.

18. srpnja 2018.

Dana 18. srpnja  2018. je dvogodišnjica  izbora  5.čelnika HDZa,gospodina mr.sc.Andreja Plenkovića

Njegov izbor na mjesto čelnika HDZ a bio je spasonosan i svojevrsno sudbonosan za stranku, tada posve posrnulu, a snagom i vještinom znanja i iskustava sa stilom, izvučenu iz 'gliba' sa zamašljnakom rasta i uzlaza…

Restaurirana stranka je dobrom organizacijom dobila i parlamentarne izbore kao većinska,pa je bilo lako stvoriti bazu za koalicije i opstanak, s razvojnim programom u izvršnoj vlasti - Vladi RH.

A HDZ,kao pokret i stranka, su temelj suvremene Hrvatske,pa su i amalgam najboljih snaga i kreativnih moći zemlje,što znači s uvjetima za koheziju i jedinstvene moći socijalnih programa i razvojno-gospodarskih programa  kao novih vrijednosti koje će najprije animirati i angažirati mlade,onom energijom koja je iskazana ovih dana uz plasman nogometaša na  SP u Moskvi.

Uzlazi i uspjesi pridonose sjedinjavanju svih u zemlji i stvaranju 'klime' plodonosnih postignuća  u svakoj vrsti razvojnoga programa iz spektra djelatnosti društva i države.

A naši nogometaši, članovi najvećih europskih i svjetskih klubova,s oštrim ritmom treninga, nastupa i postignuća, odlaze u 'taj ritam i tempo' koji će ih čuvati i razvijati za neko buduće svjetsko prvenstvo i reprezentaciju kao spreman, kondicioniran i vješt kadar, u svim aspektima igre..

Čini se da je malo od toga potrebno i politici i osobito diplomaciji….kao i svim drugim javnim djelatnostima u suvremenosti,  kod nas……

U zemlji je razigrana'desnica', a 'ljevice' nema ili je tek simbolična i slaba, pa – kako letjeti,a ptici su potrebna dva krila i lijevo i desno…za uvjete zdrave ravnoteže.

Dotle, treba jačati postojeći 'desni centar' kao vrsta jamstva za nastajanje širokih temelja za uvjete društvene ravnoteže,a time i progresa..  

2250
Kategorije: Društvo
Developed by LELOO. All rights reserved.