Autor: admin
Datum objave: 21.09.2017
Share


Državnički govor hrvatskoga predsjednika Vlade gospodina Andreja Plenkovića

.....u generalnoj debati Organizacije ujedinjenih naroda, 21.rujna,2017

The 72nd United Nations General Assembly debate the year’s theme:

“Focusing on people — striving for peace and a decent life for all on a sustainable planet”.


Državnički govor hrvatskoga predsjednika Vlade gospodina Andreja Plenkovića u generalnoj debati Organizacije ujedinjenih naroda, 21.rujna,2017.


Hrvatski Premijer je suptilno portretirao Republiku Hrvatsku danas,uz 25.obljetnicu pristupanja zemlje u članstvo OUN, kada je tadašnji predsjednik Dr.Franjo Tudjman održao pristupni govor novoga člana OUN – RH.


Od tada je Republika Hrvatska stasala u svojoj suvremenoj državnosti  i postala članicom OUU koja potiče i podržava sve mirotvorne medjunarodne aktivnosti svjetske organizacije i nastoji djelovati u širokom rasponu humanitarnih programa i dati mjerljive vrste  prinosa u okviru afirmacije vrijednosti i svega što predmijeva smisao ovogodišnjeg globalnog pristupa naslovljenoj temi.


Planković je u rafiniranom 'pleteru' vanjskopolitičkih odrednica RH s unutarnjopolitičkim smjernicama razvitka zemlje, dao i presjek razvitka i profil zemlje u aktualom vremenu  i izazovima  s kojima živi.

Diplomatskom odmjerenošču i obuhvatnošću koja pristaje govornici svjetske organizacije najvećega svjetskog političko-diplomatsog foruma gospodin Andrej Plenković,hrvatski Premijer je iskazao svoj državnički format najviše razine unutar svjetskih koordinata,pridonoseći ugledu zemlje čijim je premijerom i svojem vlastitom .


Govor predsjednika Vlade Andreja Plenkovića na 72. zasjedanju Opće skupštine UN-a (21.9.2017.)

https://www.youtube.com/watch?v=Juey4hR7fLg



https://vlada.gov.hr/vijesti/govor-predsjednika-vlade-andreja-plenkovica-na-72-zasjedanju-opce-skupstine-ujedinjenih-naroda/22470

1455
Kategorije: Društvo
Developed by LELOO. All rights reserved.