Autor: admin
Datum objave: 07.12.2017
Share


Dr. sc. Amelia Tomašević

Čestitamo profesorici Amelii Tomašević na EURHODIP-ovoj nagradi za zasluge u obrazovanju

Dr. sc. Amelia Tomašević

http://www.vern.hr/search.php?keyword=1583

EURHODIP

Čestitamo profesorici Amelii Tomašević na EURHODIP-ovoj nagradi za zasluge u obrazovanju

http://www.vern.hr/novosti/cestitamo-profesorici-amelii-tomasevic-na-eurhodip-ovoj-nagradi-za-zasluge-u-obrazovanju

Profesorica na VERN'ovom preddiplomskom studiju Turizma dr. sc. Amelia Tomašević dobitnica je EURHODIP-ove godišnje nagrade za posebne zasluge u obrazovanju (u segmentu ugostiteljstva i turizma).


Nagradu joj je dodijelio predsjednik ovoga udruženja, dr. Cees Van der Klip, na 23. konferenciji EURHODIP-a, koje je sredinom listopada održana u Yerevana u Armeniji.

EURHODIP je najveća europska udruga visokoobrazovnih ustanova u turizmu i hotelijerstvu, s glavnim fokusom na kvalitetu, vitalnost i javnost u obrazovanju, a ovu nagradu dodjeljuje svake godine posebno zaslužnim pojedincima za njihovo djelovanje i rad u obrazovanju budućih stručnjaka.

„Iznimno sam počašćena. U životu sam imala tri karijere i u svima sam primila najviše nagrade i priznanja. Za rad u hotelu Esplanade primila sam priznanja od Hrvatske udruge hotelijera i Međunarodne udruge hotelijera i restauratera, za rad u Turističkoj zajednici Grada Zagreba primila sam od Hrvatske turističke zajednice i Ministarstva turizma nagradu za životno djelo, a ovoga puta sam nagrađena i za rad u obrazovanju“, prokomentirala je naša profesorica, koja je između ostalog zaslužna i za uvrštavanje predmeta Kultura turizma, kao srednjoškolskog izbornog predmeta u zagrebačkim školama.


Profesoricu Tomašević je za ovo priznanje nominirao zamjenik predstojnice VERN'ove Katedre turizma, Željko Trezner, inače član Upravnog odbora EURHODIP-a, a Odbor je kasnije potvrdio njegov prijedlog i našoj profesorici dodijelio ovo vrijedno priznanje.

Čestitamo!



Turizam  Naša profesorica Amelia Tomašević održala uvodno izlaganje na međunarodnoj konferenciji u Iranu

http://www.vern.hr/novosti/nasa-profesorica-amelia-tomasevic-odrzala-uvodno-izlaganje-na-medunarodnoj-konferenciji-u-iranu

Profesorica na VERN'ovom preddiplomskom studiju Turizma dr. sc. Amelia Tomašević sudjelovala je na međunarodnoj konferenciji „Service quality in hospitality and tourism: Experiencing Persian heritage“, koja je sredinom srpnja održana u gradu Isfahanu u Iranu.


Naša je profesorica na konferenciji bila jedan od uvodnih govornika te je održala uvodno izlaganje na temu „Kategorizacija i kontrola u hotelima kao jamac kvalitete“. 


Uz nju, uvodna su izlaganja održali i cijenjeni međunarodni stručnjaci iz segmenta ugostiteljstva i hotelijerstva, ali i akademskog sektora, poput Eduarda Fayos-Sola, priznatog autoriteta Svjetske turističke organizacije (UNWTO), Jin-Yung Wooa, posebnog savjetnika tajništva UNWTO-a, zatim Jafara Jafaria sa Sveučilišta Wisconsin, utemeljitelja svjetske Turističke enciklopedije, kojemu je grad Isfahan napravio poštansku marku s njegovim likom i pokrenuo godišnju nagradu za turizam „Jafar Jafari“, Valene Smith sa Sveučilišta California State, Donalda Hawkinsa sa Sveučilišta George Washington, itd.


Profesorica Tomašević je u svom izlaganju naglasila da kategorizacija hotela garantira standard  kvalitete i usluge koje gost može očekivati. Iako je većina zemalja prihvatila kategorizaciju po sustavu zvjezdica, zahtjevi u standardima kvalitete još uvijek se razlikuju od države do države.

„Unatoč pokušajima za uvođenjem jedinstvenog sustava kategorizacije u cijelome svijetu, dogovor još nije postignut. Uz državna pravila i zakone o kategorizaciji, društvene mreže i online  turističke agencije sa svojim su rating sustavima, postali povjerljiv i nezaobilazan izvor informacija o kvaliteti hotelskih i ugostiteljskih objekata. Stoga kategorizaciju treba shvatiti tek kao početak prihvaćanja  važnosti kvalitete usluga, a redovitim inspekcijama ta bi se kvaliteta održavala i unaprjeđivala“, naglasila je naša profesorica pred brojnim međunarodnim stručnjacima.


Drugog dana konferencije, profesorica Tomašević je održala i predavanje u plenarnoj dvorani na temu „osnivanja i upravljanja konceptom luksuznih hotela“, a sudjelovala je i na forumu o kvaliteti u hotelijerstvu.



Photos  Dr. sc. Amelia Tomašević

https://www.google.hr/search?q=Amelia+tomašević&client=opera&hs=maK&dcr=0&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwiU7_D2jvjXAhUSoqQKHZ_XDR8QsAQIOQ&biw=1745&bih=855



Turizam, produbljuje prijateljstvo Kineza i Hrvata istovremeno potičući razvoj gospodarstva

http://croatian.cri.cn/348/2013/05/21/142s65447.htm



MILADA PRIVORA, DEJAN VERČIČ I AMELIA TOMAŠEVIĆ PROGLAŠENI POČASNIM ČLANOVIMA HUOJ-A

http://www.media-marketing.com/vijesti/milada-privora-dejan-vercic-i-amelia-tomasevic-proglaseni-pocasnim-clanovima-huoj-a/

Amelia Tomašević među prvim je voditeljima odnosa s javnošću u Republici Hrvatskoj. Između ostalog radila je kao direktorica Turističke zajednice Grada Zagreba i generalna direktorica hotela Esplanade, kao članica Vladine skupine za pripremu pregovora s Europskom unijom i Vladine skupine za izradu nacionalne strategije za turizam te kao predsjednica Agencije za strukovno vijeće za turizam i ugostiteljstvo. Iako je od 2014. u mirovini, i dalje je predavačica na Ekonomskome fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i na Zagrebačkoj školi ekonomije i menadžmenta. Dobitnica je brojnih strukovnih nagrada i priznanja, a bila je i jedan od pokretača Hrvatske udruge za odnose s javnošću te dopredsjednica udruge do 2003. godine.

1530
Kategorije: Fenomeni
Developed by LELOO. All rights reserved.