Autor: NiGa
Datum objave: 23.02.2018
Share


Ciklus Virtuoso je u organizaciji studenata Muzičke akademije

Osnovan je 2001. kao klavirski ciklus, ali se kroz godine proširio na sve instrumentalne varijante i u svakoj sezoni istražuje nove vrste instrumentalnih izvedbi i tema

Ciklus Virtuoso je u organizaciji studenata Muzičke akademije koji samostalno sudjeluju i rade na priređivanju koncerata već 17. sezonu uz veliki uspjeh i bazu stalnih pretplatnika.


Osnovan je 2001. kao klavirski ciklus, ali se kroz godine proširio na sve instrumentalne varijante i u svakoj sezoni istražuje nove vrste instrumentalnih izvedbi i tema.


Koncerti su organizirani po tematskim cjelinama, s fokusom na aktualna društvena pitanja, zanimljive popularne ili povijesne tematike, promicanje glazbene kulture Republike Hrvatske i hrvatskih kompozitora, mladih umjetnika, izvođača.


Vjerujemo u pristup odabiru programa koji se na bolji način povezuje s publikom i potiče veći angažman izvođača u pripremi. Na taj način koncerti nisu samo "odrađeni" od strane izvođača, nego studenti prolaze proces pripreme za koncert kroz razgovore o tematici određenih koncerata, izvedbu popraćenu od publike, kolega studenata i profesora i završno druženje nakon koncerata.


Slijedeći koncert 'Žene u glazbi' 3.3.2018. fokusira se na položaj žena u glazbi i održava se dan nakon rođendana Marije Jurić Zagorke.


Posebno je za napomenuti, da se izvodi skladba studentice kompozicije na Muzičkoj akademiji, Linde Uran.


Cijene ulaznica su pristupačne i simbolične, sa jednostavnom svrhom održavanja Ciklusa "na životu" i iznose 20 kuna.


Koncerti se održavaju u novoj zgradi Muzičke akademije u koncertnoj dvorani Blagoje Bersa u sezonski određenim terminima subotom u 19:30.

707
Kategorije: Zanimljivosti
Developed by LELOO. All rights reserved.