Autor: admin
Datum objave: 15.08.2018
Share


Azamat Nabiullin

Zavirite u mentalni sklop suvremenih umjetnika

Azamat Nabiullin

https://www.google.com/search?q=Azamat+Nabiullin&client=opera&hs=N20&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=2ahUKEwjskuzWte_cAhWDbFAKHXJ5DR4QsAR6BAgGEAE&biw=1880&bih=939

Ana Rucner snimila spot za `Mjesečevu sonatu`

Režije se prihvatio Jakov Sedlar, a koreografiju je radila Almira Osmanović

http://arhiva.dalje.com/foto.php?id=5&rbr=19447&idrf=825522

Almira Osmanović, Azamat Nabiullin, Ana Rucner i Jakov Sedlar

Ana rucner i baletan Azamat Nabiullin

Zavirite u mentalni sklop suvremenih umjetnika

http://www.elle.hr/lifestyle/zavirite-u-mentalni-sklop-suvremenih-umjetnika/

Galerija Kranjčar na zagrebačkom Kaptolu od ožujka 2015. započinje novi umjetnički ciklus pod nazivom Mentalni sklop koji je na tragu dosadašnjeg rada usmjerenog na integraciju višeznačnih aspekata društvenog djelovanja.

Tržišno – gospodarstvenu orijentaciju poduzetništva veže uz umjetničko stvaralaštvo, a u postojećim kulturno – socijalnim okolnostima naglasak ovaj puta stavlja na komunikacijsko-edukacijski aspekt. Prvoj izložbi ciklusa u izuzetnom ambijentu galerije Kranjčar prisustvovali su Robert Kurbaša, Zdenka Kovačićek, prvak baleta Azamat Nabiullin, Loredana Bahorić, Tihana Harapin-Zelepugin, Hamed Bangoura, Ada Berber, Enes Kišević, Ismet Efendić te mnogi drugi.

Prvak HNK vatrenog tatarskog srca

http://arhiva.nacional.hr/clanak/60214/prvak-hnk-vatrenog-tatarskog-srca

Zapravo imam više tatarske nego baškirske krvi", objašnjava Nabiullin. "Tatari su jako temperamentan narod i imaju vruću krv. Nadareni su za pjevanje i ples, imaju svoju kulturu i folklor tako da i ja osjećam ples u sebi. Ples je dio mojih gena."

Azamat Nabiullin je rođen 1978. u Sibaju, malom uralskom rudarskom gradiću u Baškiriji, ruskoj saveznoj državi i domovini Rudolfa Nurejeva. Roditelji Zilja i Arslan su baškirsko-tatarskog podrijetla i prije njegova rođenja živjeli su u Ufi, glavnom baškirskom gradu od 2 milijuna stanovnika. No njegov je otac prije njegova rođenja premješten u Sibaj gdje je bio dekan medicinskog fakulteta. Baletom se ondje bavio od osme godine, a tamo su ga otkrili i pedagozi znamenitih baletnih škola koji obilaze zemlju tražeći talente. "Rekli su mi da pozovem roditelje na razgovor i tada me je majka pitala jesam li siguran da želim život baletnog umjetnika", kaže.

"Bio sam apsolutno siguran i tako sam se s deset godina preselio u Ufu gdje sam nastavio školovanje na Baletnoj akademiji Rudolfa Nurejeva." Prvo je angažiran u Baškirskom državnom opernom i baletnom kazalištu, a onda se preselio u Sankt Peterburg gdje je osam godina plesao sve važne uloge u Državnom akademskom baletnom kazalištu. I tamo je bio zapažen po "umjetničkom dojmu i zavidnoj tehnici".

"Zapravo imam više tatarske nego baškirske krvi", objašnjava Nabiullin. "Tatari su jako temperamentan narod i imaju vruću krv. Nadareni su za pjevanje i ples, imaju svoju kulturu i folklor tako da i ja osjećam ples u sebi. Ples je dio mojih gena." U Sankt Peterburgu ga je zapazila Almira Osmanović, ravnateljica splitskog baleta, koja ga je pozvala da u Splitu otpleše ulogu Basilija u baletu "Don Quijote" u koreografiji njezine prijateljice Valentine Ganibalove s kojom je Nabiullin često surađivao u Rusiji. "Otišao sam u Split misleći da ću samo otplesati tu ulogu, međutim, kad sam stigao u Dalmaciju, odlučio sam ostati", kaže. "Ionako sam htio otići u Europu, a već sam položio i audiciju u Češkoj. No u Splitu su mi ponuđeni dobri uvjeti. Tu sam otplesao mnoge glavne uloge, od Princa Siegfrieda u 'Labuđem jezeru' preko Romea u 'Romeu i Juliji' do Oberona u 'Snu ljetne noći'."

Azamat Nabiullin: „Ples mi pruža slobodu!“

https://miss7.24sata.hr/stars/azamat-nabiullin-ples-mi-pruza-slobodu-2554

AZAMAT NABIULLIN

https://www.teatar.hr/osobe/azamat-nabiullin/

AZAMAT NABIULLIN

https://www.gloria.hr/arhiva/prvo-ljeto-utroje/5059583/

'Djecu želimo odgojiti bez da ih slomimo'

https://klokanica.24sata.hr/roditelji/tatina-zona/djecu-zelimo-odgojiti-bez-da-ih-slomimo-596

Prvak baleta u zagrebačkom HNK Azamat Nabiullin, koji sa suprugom violisticom Anom Marijom Šir ima dvoje djece, petogodišnju Sašu i jednoipolgodišnjeg Ruslana, kaže kako djeci ne želi isprati mozak, već ih želi naučiti da misle svojom glavom

"Shvatio sam da se moram promijeniti i da moram biti sretan da bi i moja djeca bila sretna. Roditeljstvo me prisililo da vidim tko sam, da počnem gledati tko sam. Da poradim na sebi. To je jako dug i težak put na koji vjerojatno ne bih niti krenuo da nisam dobio djecu", otkriva nam simpatični baletan ruskog podrijetla Azamat Nabiullin koji sa suprugom violisticom Ana Marijom Šir ima dvoje djece – petogodišnju Sašu i jednoipolgodišnjeg Ruslana.

Pressica BP XVIII 550 Gost Azamat Nabiullin

https://www.youtube.com/watch?v=_5RIMA75WdA

581
Kategorije: Ostalo
Developed by LELOO. All rights reserved.